Rólunk

2016.04.26. 13:33:06

"Amikor vége, az utolsó dalnak is..."

Minden intézmény legszebb, legmeghittebb ünnepe a ballagás. Így van ez mifelénk is. Kollégiumunk végzőseitől 2016. április 21-én köszöntünk el, alkalomhoz illő műsorral. Képes beszámoló a gyönyörű délutánról.

Bizony nagy volt a készülődés a jeles alkalom előtt. Mint minden évben, idén is a 11-esek büszkélkedhettek a ballagás szervezésének és lebonyolításának megtisztelő feladatával. Le a kalappal előttük, meg is tettek mindent! Az előkészületek már hetekkel a nagy nap előtt elkezdődtek, így április 21-én, délután minden érintett pontosan tudta, mi a dolga. Néhány perccel az ünnepség kezdete előtt ez a kép várta az ünnepelteket és a vendégeket:

Aztán mindenki rendben és időben megérkezett...

...majd Szilágy Niki, a délután műsorvezetője, a tőle megszokott profizmussal és mosolygós arccal mikrofonhoz lépett. Elsőként a Zoli bácsi által irányított kollégiumi zenekart konferálta fel - Caramel: Szállok a dallal című slágerét adták elő -, majd a 11-esek irodalmi összeállítása következett:

Az irodalmi műsor szereplői: Beregszászi Aletta, Gulyás Mátyás, Fekete Fanni, Szabó Bianka, Horváth Bíborka, Pukánszky Péter, Szabadi Zita, Hetyei Boglárka és Lábody László. 

A műsor egyetlen, nem tizenegyedikes szereplője, Pálmai Eszter gyönyörűen énekelte Bródy János: Ha én rózsa volnék című dalát. Tényleg nagyon szép volt! Köszönjük Eszter!

A tizenegyedikesek nevében - nem is akárhogy - Kovács Nikoletta köszönt el a ballagóktól.

Aztán a búcsúztatók, egy szál rózsával kedveskedtek a búcsúzóknak. Megható volt.

Itt-ott eltörött a mécses, de a következő összeállítás sem múlt el könnycseppek nélkül. Igaz, most a nevetés csalta elő őket, a négy-öt év képeiből, Nagy György által elkészített videó összeállítás megtekintésekor.

A búcsúzó évfolyam nevében Simon Krisztina lépett mikrofonhoz, és el-elcsukló hangon, de végig mondta, érzelmekben gazdag, személyes élményektől sem mentes, kiválóan megszerkesztett beszédét. Talán nem túlzás: szem nem maradt szárazon...

A beszéd után a tizenkettedikesek ragadtak meg egy-egy szál rózsát, és adták oda tanáraiknak, nevelőiknek. Köszönjük szépen!

"Nincs ballagási műsor Marci bácsi ünnepi beszéde nélkül. Kérem Marci bácsit, ossza meg velünk gondolatait!" - mondta Szilágyi Niki, és Marci bácsi a tőle megszokott, komolyan humoros mondatokkal bocsátotta útra a végzősöket.

Emlékezetes szavai után a hagyományoknak megfelelően átadta a kiváló tizenketteikesek között még kiválóbb tizenkettedikesek jutalmait. Emlékkönyvet kapott: Huszár Attila, Török Antal Kálmán, Kaprielian Aram András, Czár Kristóf, Herzog Anna, Strohner Natasa, Steuerthaler Scarlett, Marussi Mariann, Dránovits Anna, Simon Krisztina, Simon György, Vojislava Stankov, Martin Réka, Kállai Örs. Innen is szívből gratulálunk és köszönjük a munkátokat!

A műsor a kollégiumi zenekarral kezdődött és velük is fejeződött be. Zoli bácsi és csapata Koncz Zsuzsa és Bódi László közös szerzeményét játszotta, Csodálatos világ címmel! A zenekar - mint mindig - most is pótolhatatlan szereplője volt a ballagási műsornak. Nagyon szépen köszönjük a gyönyörű dallamokat és Zoli bácsi segítségét!

Az est a továbbiakban finom vacsorával, kötetlen beszélgetéssel és természetesen az elmaradhatatlan fényképezkedéssel folytatódott. Íme néhány jól sikerül fotó:

"Amikor vége az utolsó dalnak is, az utolsó hang is szétfoszlott már. Magányos árnyak, az elhagyott színpadon, fölborult székek és konok homály..."

Kedves 12-esek! Ballagásotokhoz szívből gratulálok, az előttetek álló feladatokhoz sok sikert kívánok! Remélem, a kollégiumi ballagáson jól éreztétek Magatokat! Arra kérlek Benneteket, bárhova is kerültök érettségi után, ne felejtsetek el minket és lehetőség szerint látogassatok vissza hozzánk!

Fiedler Antal