Rólunk

2014.12.05. 19:46:15

Nálunk járt...

Meghívtuk, vártuk, eljött. Mármint a Mikulás. Kaptunk tőle ajándékokat, de ami talán még ennél is fontosabb: a nagyszerű műsoron sokat nevetve, finom vacsora mellett, együtt töltöttünk egy szép estét. Mi, frankelkoleszosok. Készül videó is az eseményről, egyelőre nézzétek meg a fényképeket:

A műsort a kollégiumi zenekar kezdte:

A tanárparódiát hagyományosan a 12. évfolyam diákjai készítették. Le a kalappal előttük! Röviden a történet: miután a Mikulás bácsi (Lengyel Endre) több helyen is megfordult, hogy-hogy nem eljutott a világ legjobb futballklubjához, a Real Madridhoz is. Ott a gárda klasszisától, Cristiano Ronaldódól azt hallotta, van egy csapat Magyarországon, egészen pontosan Baján, az MNÁMK-ban, akitől félti Bajnokok Ligája címét. A Kerek FC-ről van szó, melynek tagjai - a kollégiumi nevelőkhöz való hasonlóság csak a véletlen műve - nagy csinnadratta mellett vonultak be az ebédlőbe, bizonyos Kungl Máté konferálásával:

Máté munkában

Érkezik, majd leül Mikulás bácsi combjára a Kerek FC csapatkapitánya, Kerek "TÁMOP" Márton, vagyis Marci bácsi, azaz Kovács István

Követte Szabóné Hudacsek "Prímszám" Melánia, vagyis Melánia néni, azaz Szekeres Melitta

Ejött hozzánk Kovács "Takko" Judit, vagyis Judit néni, azaz Kovács Anna is

Nem hiányozhat a csapatból Illés "Metál" Zoltán, vagyis Zoli bácsi, azaz Monda Péter sem

Új igazolás: Mindszenti "Smoking" Gyöngyi, vagyis Gyöngyi néni, azaz Kákonyi Anett

A csapat legkeményebb tagja: Szabó "Jóóóóóóóó éjt!" László, vagyis Laci bácsi, azaz Ginál Gergő

Oszlopos csapattag Fiedler "Kisköcsögök" Antal, vagyis Anti bácsi, azaz Schachler Louis

Végül, de nem utolsó sorban: Izsák "Bitte" Kornélia, vagyis Korni néni, azaz Sánta Viktória és
Horváth "Versláb" Ottília, vagyis Oti néni, azaz Kollár Viktória

A kollégiumi hétköznapok alapján elkészült, majd leveteített videók után Mikulásunk - teljes joggal - még nem értette, miért is fél a Real Madrid kiválósága a Kerek FC-től. De következett az edzésen összeállított kisfilm, ami után már nem volt kétséges előtte: a Kerek FC tényleg kiváló focit játszik, és komoly veszélyt jelent a Real Madridra a BL-ben.

Ezt követően megkapták ajándékukat az ilyenkor szokásos "hármak": a legszebb - illetve a legrendetlenebb szoba lakói, és természetesen a kollégium legaranyosabb szerelmi párosa. A díjazottak sorrendben: 201, 101 valamint Gattyán Jázmin és Kungl Máté.

Mikulás bácsi a műsor vége felé már csak egy dolgot hiányolt: eddig bármerre járt, mindehol énekeltek neki. Tőlünk is kapott egy dalt: a 2010-es foci VB dalának magyar változatát énekeltük együtt, Nálunk van a labda címmel. Szenzációs volt!

A műsor ezzel majdnem véget is ért, de úgy éreztem, szólnom kell. Meg kell köszönnöm mindenkinek, aki részt vett annak elkészítésében. Most újra megteszem: köszönöm szépen az összes 12-es diákunknak, Laci bácsinak, Zoli bácsinak és zenekarának! Külön köszönök mindent a csodakezű vágó Lennard Knopnak és természetesen a nélkülözhetetlen, mindenre figyelő, egyszerűen pótolhatatlan Cs. K-nak azaz Csordás Krisztinának!

 

Mindketten megérdemelték a vastapsot! Persze egy ilyen gyönyörű nap nem múlhat el sok-sok fénykép nélkül. Következzenek fotóink alteregóinkkal, kommentár nélkül:

Azt hiszem, mindenki jól érezte magát, amit csak fokozott a rántott hús-krumplipüré-káposzta saláta menü! Köszönjük Sodexo!

Fiedler Antal